2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:21
No menu items!

4 case, 6 terenuri, 5 mașini și alte bunuri ale lui Nicușor Constantinescu, sub sechestru

spot_img

Tribunalul București a dispus instituirea sechestrului pe averea lui Nicușor Constantinescu,  președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, aflat acum în SUA

nicusor

Sechestrul asigurator are în vedere 6 terenuri deținute de Nicușor Constantinescu în Ilfov, Constanța, Tulcea sau Piatra Neamș, cu suprafețe totalizând 4.000 de metri pătrați, 4 case de locuit și de vacanță din Constanța, București și Piatra Neamț, 5 mașini, o șalupă, obiecte de artă, bijuterii, tablouri și colectii de timbre.

De asemenea, judecătorii au pus sechestru pe un cont bancar în care președintele CJ Constanța are, conform declarației de avere, 1 milion de dolari.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA în 3 dosare – nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în cel de-al treilea, ar fi atribuit ilegal terenuri. În alt dosar, șeful CJ Constanța este cercetat pentru luare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce în casa lui au fost găsite 15 cartușe.

Nicușor Constantinescu a plecat în SUA pentru a se trata de cancer de prostată, dar nu a revenit în țară în termenul acordat de magistrați. El susține că a fost operat la un spital din Baltimore și că a avut o serie de complicații, care nu i-au permis să se întoarcă în România.

Ministerul Justitiei a cerut autoritătilor americane extrădarea lui Constantinescu, el fiind dat în urmărire internațională prin Interpol. După emiterea mandatului de arestare, Nicușor Constantinescu a mai acordat două interviuri unor ziariști români aflați în SUA.