32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 18:17

4.000 de vaccinuri, oferite sportivilor din Americi participanți la Olimpiada de la Tokyo

spot_img

Organizaţia sportivă panamericană, care reuneşte 41 de comitete naţionale olimpice de pe continentul american, a oferit 4.000 de vaccinuri împotriva Covid-19 sportivilor şi oficialilor din Americi participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunţat, joi, Panam Sports, transmite Agerpres.

“Noi am făcut un efort important şi am ajuns la un mare acord care va ajuta toţi sportivii care nu au avut ocazia să se vaccineze, să poată primi vaccinul în doză unică Johnson & Johnson şi astfel să călătorească mai protejaţi pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat preşedintele Panam Sports, Neven Ilic, într-un comunicat dat publicităţii marţi la Santiago de Chile.

Panam Sports va finanţa deplasările sportivilor şi oficialilor pentru ca aceştia să fie vaccinaţi la Miami, în Florida, cu cel puţin 30 de zile înaintea intrării lor în Japonia.

Sportivi din peste 40 de ţări din America latină şi Caraibe vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În această regiune, una din cele mai dur afectate de pandemia de coronavirus, vaccinarea decurge lent şi se loveşte de probleme de aprovizionare.

“Noi ştim că în multe ţări de pe continent este foarte dificil să te vaccinezi contra Covid-19”, a declarat Ilic, fost preşedinte al Comitetului olimpic chilian.

În Brazilia, care are una din cele mai importante reprezentări de pe continent la Jocurile Olimpice, cu o delegaţie de 462 de sportivi la Rio-2016, aproximativ 35 milioane de persoane (16 % din populaţie) au fost vaccinate cu prima doză şi aproximativ 17 milioane cu a doua.

Chile, unde procesul de vaccinare este unul din cele mai avansate din regiune, a administrat două doze la 7,5 milioane din cei 19 milioane locuitori, iar reprezentarea sa la Tokyo este estimată la peste 42 de sportivi.