20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:54
No menu items!

37 de percheziții în Harghita, inclusiv la sedii de poliție. Funcţionari publici sunt suspectaţi că luau mită pentru înmatriculări şi permise auto

spot_img

Procurorii DNA Târgu Mureş şi poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la 37 de adrese, între care cinci birouri de instituţii publice din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, într-un dosar de corupţie în care funcţionari publici sunt suspectaţi că luau mită pentru returnarea unor permise auto reţinute şi pentru înmatriculări. Între instituţiile unde au loc percheziţii se numără IPJ Harghita şi Poliţia Odorheiu Secuiesc.

DNA a transmis că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni corupție comise de funcționari publici cu statut special, în cursul anului 2021.

“În cursul zilei de 19 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 37 de locații, dintre care cinci sunt birouri ale unor instituții publice din municipiile Miercurea Ciuc și Odorheiul Secuiesc”, a precizat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, unele dintre percheziţii au loc la sediul IPJ Harghita şi la Poliţia Odorheiu Secuiesc. Funcţionarii sunt suspectaţi că luau mită pentru permise de conducere returnate după ce au fost reţinute şi înmatriculări.

                                                                                                                  Adina Silav