11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 22:09

35 de români sunt blocați în Afganistan. Vor fi aduși acasă cu o aeronava NATO

spot_img

La acest moment, 35 de cetățeni români care sunt bocați ân Afganistan au solicitat să fie scoși din țară, iar acest lucru s-ar putea face cu o aeronavă NATO sau o aeronavă românească, sunt cele mai recente precizări venite din partea oficialilor români.

Premierul Florin Cîțu spune că există o celulă de criză la nivel guvernamental, care va analiza inclusiv eventualitatea creșterii presiunii la granițe din partea refugiaților.

„Am avut o discuție cu domnul președinte referitor la la situația din Afganistan. Știți că pe 13 august MAE a ridicat nivelul de alertă la maximum pentru Afganistan. În acest moment sunt 35 de cetățeni români în acea zonă. Au fost 60, mai sunt 35. Sunt în siguranță, suntem în contact permanent. I-am propus domnului președinte să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă. Sunt două variante: un avion care va fi în colaborare cu NATO sau un avion al nostru”, a declarat luni premierul Cîțu.

Autoritățile fac apel către românii care sunt în Afganistan să ia urgent legătura cu reprezentanța diplomatică din Pakistan.

“Aş vrea să transmit tuturor românilor să contacteze misiunea diplomatică din Pakistan, să o facă cât mai repede. Alerta este maximă, părăsiţi imediat Afganistanul”, a spus premierul.

C.D.