1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:51
No menu items!

30 de producători români la târgul agro-alimentar Grune Woche din Berlin

spot_img

Companiile românești încearcă să obțină acces în marile lanțuri comerciale

IGW 2014

Peste 30 de producători români din domeniul agro-alimentar participă la Expoziția internațională Grune Woche (Săptămâna Verde), care a început ieri la Berlin, potrivit unui comunicat al MADR.

La standul României, sunt expuse produse precum brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă, produse de patiserie. Suprafața de expunere pentru producătorii români este de 327 mp, în creștere față de ediția de anul trecut.

Prezent la deschiderea târgului, ministrul Daniel Constantin a afirmat că ministerul se concentrează pe stimularea exporturilor, cu accent pe deschiderea de noi piețe, în contextul în care producția s-a consolidat, iar România a înregistrat, pentru al doilea an consecutiv, excedent în balanța comercială cu produse agroalimentare.

MADR și Ambasada României la Berlin organizează joi o întâlnire cu reprezentanții unui lanț de hipermarketuri din Germania, în seria acțiunilor ministerului pentru stimularea relaționării dintre marile lanțuri de magazine și producătorii români.

”Grune Woche” este un târg internațional de alimentație și agricultură, se află la a 80-a ediție și funcționează și ca o platformă de afaceri și dialog inter-ministerial.