3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:54
No menu items!

30 de morți în urma unui atac al jihadiștilor asupra unui câmp petrolifer

spot_img

Jihadiștii au preluat controlul asupra unei părți din exploatarea petroliferă Al-Chaer după atacul și luptele care au durat până marți seara

jihadisti

Jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI) au lansat un atac împotriva unui câmp petrolifer din orașul Homs (centru), omorând 30 de membri ai forțelor regimului sirian, a anunțat miercuri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), relatează AFP.

Jihadiștii au preluat controlul asupra unei părți din exploatarea petroliferă Al-Chaer după atacul și luptele care au durat până marți seara. Gruparea a lansat marți dimineața un atac care s-a prelungit și în cursul nopții și a reușit să cucerească părți din câmpul petrolier Al-Chaer, a anunțat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, precizând că 30 de gardieni și miliții pro-regim au fost uciși în asalt, victime fiind înregistrate și în rândurile jihadiștilor.

Armata siriană preluase controlul asupra câmpului petrolifer de la jihadiști în luna iulie în urma unor confruntări ce s-au soldat cu 270 morți, în majoritate soldați executați de SI.