16.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 13:05

3 motive întemeiate pentru care trebuie să consumi AVOCADO

 avocado

Cercetările realizate de-a lungul timpului au demonstrat că avocado este extrem de benefic pentru sănătate, deoarece conţine o mulțime de substanţe nutritive, scrie lifespan.com. Iată doar câteva dintre motivele pentru care nu ar trebui să-l evităm:

Conține carotenoide

Avocado conține o serie de substanțe nutritive, iar carotenoizii (luteina, în special) sunt cu siguranță cele mai importante, dat fiind faptul că acestea protejează împotriva bolilor de ochi. Carotenoidele sporesc, de asemenea, modul de funcționare a sistemului imunitar și promovează funcționarea sănătoasă a sistemului de reproducere. Deoarece carotenoide sunt liposolubile, consumul fructelor de avocado optimizează absorbția acestor substanțe nutritive.

O dietă bună, echilibrată și hrănitoare este una care implică consumul de cel puțin un avocado pe zi, fiind cel mai bun mod de a obține carotenoidele (de la luteină și alfa-caroten la beta-caroten, tocoferol și zeaxantină), de care corpul are nevoie. În plus, avocado are un gust minunat și îl puteți adăuga cu ușurință la salată, acesta fiind cu siguranță cel mai bun mod de a crește aportul zilnic luteină, mai degrabă decât de a recurge la pastile și suplimente alimentare.

Scade colesterolul

După cum probabil știți deja, există două tipuri de colesterol: colesterol “bun” și colesterol “rău”. Acesta din urmă poate face ravagii pe artere și organele vitale. Deseori alimentele grase și zahărul sunt principalii vinovați pentru un nivel ridicat de colesterol rău, însă puteți să-l păstrați cu ușurință sub control consumând avocado în mod regulat. Consumul de avocado reduce nivelul colesterolului într-un mod rapid, eficient, natural și fără efecte secundare, în principal datorită cantității ridicate de acid oleic prezente în acest fruct delicios. Prin reducerea nivelul de LDL colesterol, datorită conținutului său ridicat de acid folic, avocado va reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta boli de inimă.

Este un aliat de nădejde în lupta contra kilogramelor

Dacă încercați să slăbiți, nu există nicio cale mai ușoară de a face acest lucru decât prin consumul de mai multe avocado. Aceste fructe sunt foarte bogate în fibre, care sunt cunoscute pentru senzația de sațietate care o generează.

În medie, un avocado de mărime potrivită conține aproximativ 7 grame de fibre, atât solubile și insolubile. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea sistemului imunitar – în special cele solubile, deoarece acestea ajută corpul să descompună carbohidrații. Pe de altă parte, conținutul de acid oleic, „păcălește” mintea să creadă că ești ești sătul, ceea ce înseamnă că va reduce probabil consumul mediu de alimente. Acest sentiment de sațietate este exact ceea ce face ca aceste fructe să fie cel mai bun aliat pentru pierderea kilogramelor.

Adăugarea a jumătate de avocado la prânz îți va scădea cu 40% riscul de a mânca între mese.

C.A.