16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:27
No menu items!

27 de angajați ai unei mari fabrici de înghetată din România, depistați cu SARS-CoV-2

spot_img

Încă un focar de infecție cu noul coronavirus a fost indentificat, duminică, în județul Alba, unde 27 de angajați ai unei firme din județ au fost depistați pozitiv la testarea SARS-CoV-2. Potrivit surselor ziarulunirea.ro, firma este Alpin 57 Lux din Sebeș, iar extinderea infecției a fost posibilă pentru că nu a respectat măsurile de protecție.

DSP Alba a demarat ca de fiecare data 2 anchete (una epidemiologica și una a inspectorilor sanitari) asa cum prevede legislația în vigoare. Primele masuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contactilor direcți și suspendarea temporara a activității operatorului economic pana la finalizarea anchetelor și pana la efectuarea operațiunilor de igienizare generala și dezinfecție în unitate. 

Operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare, totodată specialiștii epidemiologi au stabilit ca principala cauza a infectarilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19.

DSP Alba continua sa intreprinda masuri specifice de identificare a cazurilor pozitive COVID-19 și a eventualelor focare, limitarea extinderii precum și de testare a populației conform atribuțiilor și normelor legale în vigoare.

Rugam populația sa evite panica, specialiștii iau ca de fiecare data masuri ferme și imediate având ca scop protejarea sănătății publice”, au comunicat public reprezentanții DSP Alba.