22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 21:58
No menu items!

250 de lei de la stat pentru ouă, cozonac şi miel de Paşte 2023. Banii intră pe card în Săptămâna Mare

spot_img

Voucherele pentru alimente, în valoare de 250 de lei, vor fi livrate beneficiarilor înainte de Paşti, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Beneficiarii voucherelor pentru alimente, care se acordă odată la două luni, vor primi contravaloarea voucherelor în Săptămâna Mare, nu în ultima săptămână a lunii aprilie, aşa cum era programat. De asemenea, cei care primesc pachete cu ajutoare alimentare finanţate de Uniunea Europeană vor primi alimentele până în luna iunie, în unele judeţe acestea urmând a fi distribuite chiar înainte de Paşti, a precizat Boloş.

”Până în sărbătorile Pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloş, în timpul unei vizite făcute în judeţul Prahova.

M. Nedelcu