7 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 20:21

23 de percheziții la locuințele unor suspecți de evaziune fiscală în beneficiul unei mănăstiri

23 de percheziții la locuințele unor suspecți de evaziune fiscală în beneficiul unei mănăstiri
foto: cugetliber.ro

Polițiștii efectuează 23 de percheziţii, în 7 judeţe din ţară, la locuinţele mai multor persoane suspectate de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală.

Sunt vizate 17 persoane care au încasat circa un milion de lei din “sponsorizări” pentru presupuse achiziţii de lumânări, tămâie, tablă sau alte bunuri destinate unei mănăstiri.

Autoritățile au descoperit că în contul bancar al unei instituții de cult au fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul,”sponsorizare”, în sumă totală de 914.000 lei.

Banii proveneau din contul bancar al unei societăţi comerciale din Braşov şi erau viraţi mai departe în contul mai multor persoane fizice, identificate ca fiind angajaţi ai societăţii comerciale în cauză. Suma totală virată în conturile angajaţilor fiind de 781.895 lei.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate până în acest moment, s-a stabilit că respectivul cont bancar a fost folosit, în perioada de referinţă, doar pentru încasarea sumelor primite din contul societăţii comerciale cu titlul “sponsorizare” şi distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice.

Activităţile au loc pe pe raza localităţilor Târgu-Mureş, Reghin, Iernut, Braşov, Cluj Napoca, Oradea, Iaşi, Vaslui şi Bacău.

A.V.