11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:56

23.000 de angajați ai MAI, pregătiți să intervină în minivacanța de Rusalii

spot_img

Aproximativ 23.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi zilnic, la nivel naţional în minivacanţa de Rusalii.

„În contextul minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor publice, precum şi pentru asigurarea unei intervenţii imediate în cazul unor urgenţe medicale. Aproximativ 23.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi zilnic, la nivel naţional. Pentru a evita producerea unor evenimente grave, echipajele de ordine publică vor fi prezente în special în zonele aglomerate şi unde există riscul producerii de fapte antisociale”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Peste 9.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, aplanarea stărilor conflictuale şi asigurarea intervenţiei operative la solicitările cetăţenilor.