22 de localități, 14 județe și Capitala au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore

IGSU, ploi, localitati afectate

Douăzeci şi două de localităţi din 14 judeţe, dar şi municipiul Bucureşti, au fost afectate, în ultimele 24 de ore, de ploile torenţiale, înregistrându-se drumuri, locuinţe şi gospodării inundate, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, informează news.ro.

În ultimele 24 ore, pompierii militari şi autorităţile locale au acţionat în 22 localităţi din 14 judeţe şi municipiul Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente şi vântul puternic. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această perioadă, 80 de atenţionări şi avertizări meteorologice de vremea rea, care au vizat cea mai mare parte a ţării, fiind înştiinţate comitetele locale şi judeţene pentru situaţii de urgenţă în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative necesare. 

Potrivit rapoartelor operative transmise inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, la nivel naţional au fost inundate 23 de locuinţe, 33 anexe gospodăreşti, 135 curţi, 77 beciuri şi subsoluri. De asemenea, 9 copaci au fost doborâţi din cauza vântului puternic.

Totodată, au fost avariate 16 autovehicule, 12 poduri şi podeţe, iar 3 drumuri judeţene au fost blocate temporar de aluviuni. Intervenţii punctuale ale pompierilor au avut loc în Capitală şi în judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Timiş şi Suceava, pentru înlăturarea urmărilor ploilor cu aspect torenţial căzute în ultima perioadă.

Salvatorii militari au acţionat cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei, accesorii de descarcerare pentru degajarea arborilor, dar şi cu autospeciale de transport şi camioane. La acest moment, nu mai sunt situaţii de urgenţă cauzate de vremea rea care să impună intervenţia operativă a echipajelor ISU.

Alex Militaru

NICIUN COMENTARIU