17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 17:41
No menu items!

21 de români, repatriaţi din Turcia. România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremur

spot_img

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, pânâ în prezent, 21 de cetăţeni români au fost repatriaţi, după cutremurul din Turcia. El a adăugat, referitor la Siria, că nu au existat solicitări de repatriere, până acum.

„21 de cetăţeni români au fost repatriaţi, până acum. De altfel, azi cinci cetăţeni români s-a repatriat printr-un zbor de linie. Se află în atenţie un alt grup de cetăţeni români, un grup de studenţi care vor fi ajutaţi să se repatrieze, sperăm tot cu o navă a MApN. Mai există la Ankara încă 10 cetăţeni români. Facem eforturi pentru a îi ajuta să ajungă la aceste aeroporturi şi suntem în permanent în contact cu ei”, a afirmat Bogdan Aurescu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul de Externe a mai spus că în ceea ce priveşte situaţia din Siria nu există solicitări de repatriere din partea unor cetăţeni români.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a declarat că România a fost prima țară care a ajuns în zona afectată de cutremur din Turcia și ”a trecut imediat la sprijinul populației și autorităților locale”.

„Încă din primul moment ne-am coordonat pentru a putea să derulăm toate aceste urgenţe. Am avut date concrete şi pe baza lor am putut să prezentăm toate elementele specifice de care am avut nevoie, inclusiv privind ajutorul umanitar pentru Siria. Am discutat cu DSU şi în coordonare cu instituţiile europene vom participa la ajutorarea cetăţenilor afectaţi de acest cutremur”, a adăugat premierul.

                                                                                                                   Adina Silav