21.4 C
București
luni, 20 mai 2024 - 14:53
No menu items!

21 de „donatori” la PDL au fost audiați la DNA în dosarul Elenei Udrea

spot_img

Procurorii au audiat 21 de persoane care figurau ca sponsori ai PDL cu 1.537.200 de lei

Udrea pahar

O parte dintre cele 21 de persoane audiate de procurori a declarat că nu știau că sunt pe listele „sponsorilor” PDL, alții susțin că știau că au fost trecuți pe liste, dar nu au dat niciun ban. câțiav dintre ei sunt țigani fără niciun fel de venit.

Elena Udrea le-a cerut anchetatorilor răgaz să studieze dosarul, timp de 3 ore, apoi a dat o declarație în care a spus că unele persoane puteau fi trecute doar cu numele pe listele sponsorilor partidului, deoarece adevărații donatori nu doreau să-și facă publică identitatea.

DNA a găsit în calculatorul lui Tudor Breazu, fostul consilier al lui Udrea, un e-mail în care acesta îi spunea că din „cei 71.000 de lei” făcuse trei lucruri pentru partid, unul dintre acestea fiind plata chiriei pentru sediu.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că a extins acuzațiile împotriva Elenei Udrea și a lui Tudor Breazu pentru spălare de bani.

În perioada 2010 – 2011, Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată. Astfel, după ce CNI realiza plățile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu Ștefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod, s-au realizat 5 plăți, în valoare totală de 335.486 lei.
La rândul său, Lungu Ștefan dădea banii primiți lui Breazu Liberiu Tudor, persoană apropiată atât de Udrea Elena Gabriela, cât și de Topoliceanu Ana Maria.

comunicat DNA

Procurorii mai spun că în 2011, Elena Udrea ar fi primit și de la afaceristul Adrian Gărdean 10% din valoarea contractelor încheiate între firmele acestuia și ministerul Dezvoltării. Aici ar fi vorba de plata cu geanta în care erau 900.000 de euro.

Din probele de până acum, o parte din aceste sume a ajuns, prin Tudor Breazu și Elena Udrea, la PDL București, sub aparența unor contracte fictive, spun procurorii.

M. Nedelcu