20.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 5:26
No menu items!

200 de angajaţi CFR în anchetă

spot_img

În ancheta privind fapte de corupţie pe căile ferate pentru călători sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori şi şefi de tren, a declarat, joi, directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, el precizând că aproximativ 30% dintre călători circulă fără bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual.

Ştefan Roşeanu a spus că ancheta Parchetului vizează suspiciuni în cazul călătoriilor fără bilet, fiind desfăşurată la nivel naţional în cazul structurilor CFR Călători.

El a precizat că, în această anchetă, din Palatul CFR nu sunt ridicaţi pentru a fi duşi la audieri angajaţi de la Ministerul Transporturilor, ci de la CFR Călători, care are sediul în aceeaşi clădire.

Ştefan Roşeanu a adăugat că, potrivit estimărilor, aproximativ 30 la sută din călătoriile la nivel naţional sunt fără bilet anual, iar compania pierde în acest fel 100-150 de milioane de lei anual din neîncasarea biletelor la casă.

Întrebat dacă CFR Călători a făcut mai multe controale interne, Roşeanu a spus că au fost unele cazuri în care s-au desfăcut contracte de muncă după verificări. El a recunoscut însă că au fost puţine astfel de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, a declarat că în acest dosar, în care se fac cercetări de aproximativ un an, sunt vizate infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.

Popescu a precizat că sunt 81 de mandate de aducere care vor fi puse în executare joi, persoanele vizate fiind de la regionalele CFR Călători.