20% dintre tinerii cu vârste între 20 și 34 de ani nu muncesc și nu merg nici la studii

ANOFM: Peste 10.400 de locuri de muncă vacante la nivel naţional
foto: vestic.ro

Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României, a declarat, vineri, la lansarea unui raport privind situaţia învăţământului, că 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu sunt nici angajaţi şi nici nu merg la şcoală. În total, e vorba de 730.000 de tineri.

„Vorbim concret despre rolul educaţiei în dezvoltarea economică, mă voi referi la nişte informaţii recent apărute de la Institutul Naţional de Statistică, care ne arată că în grupa de vârstă de 20 până la 34 de ani, circa 20% din tinerii în acest interval de vârstă, o cincime sau 730 de mii, nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de învăţământ, ceea ce situează România pe un nedemn de invidiat loc 4, în sens negativ loc 4, aceşti 20% din tinerii neangajaţi şi care reprezintă potenţial irosit şi subutilizat de către economişti de care ar putea să beneficieze România”, a declarat Valentin Lazea, economistul şef al BNR.

Lazea a participat la lansarea unui raport al Societăţii Academice din România, care arată că lipsa transportului în mediul rural reprezintă principala cauză a abandonului şcolar timpuriu.

NICIUN COMENTARIU