7.9 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 7:47
No menu items!

20 de persoane evacuate din cauza alunecărilor de teren din Buzău

spot_img

Cinci familii din care fac parte 20 de persoane, printre care și copii, au fost evacuate în comuna buzoiană Bisoca, din cauza alunecărilor de teren

alunecari_de_teren

Alunecarea de teren s-a produs în localitatea Bisoca, sat Lacurile, din județul Buzău,  pe o lungime de 2 km. Incidentul a fost anunțat de către primarul comunei, la fața locului fiind prezente autoritățile locale – Primăria și Prefectura, precum și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus monitorizarea atentă a situației înregistrate și luarea unor măsuri urgente de protecție a persoanelor afectate sau a celor care pot fi puse în pericol. Din primele evaluări, rezultă că alunecarea de teren a afectat 8 gospodării și 6 locuințe individuale. Nicio persoană nu a fost ranită.

Specialiștii prezenți la fața locului au luat decizia evacuarii preventive a 20 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren. Este vorba de 5 familii alcătuite din 6 femei, 7 copii si 7 barbați.

La nivel local a fost constituit Comitetul Pentru Situații De Urgență în care se va decide și locurile unde vor putea fi adăpostite temporar persoanele evacuate preventive. Intreaga situație se află în atenâia Centrului Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

comunicat M.A.I.