27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:11
No menu items!

O lume minunată. 20.000 de protestatari, la Palatul Cotroceni. Iohannis îi primește la discuții

spot_img

Peste 20.000 de cadre didactice din toată țara au ajuns, în marș, la Palatul Cotroceni, marți după amiază. Președintele Klaus Iohannis îi va primi pe sindicaliștii din Învățământ la discuții.

Sindicaliștii din Educație au anunțat încă de luni că au depus, la Administrația Prezidențială, o solicitare prin care cer președintelui Klaus Iohannis să se implice, conform rolului său constituțional, în medierea conflictului dintre greviști și Guvern.

Marți dimineață, mii de protestatari au scandat în Piața Victoriei, în fața Guvernului, apoi au plecat în marș către Palatul Cotroceni. În drum spre Cotroceni, profesorii au ascultat în boxe melodia „O lume minunată”, cu care Klaus Iohannis şi preşedintele Germaniei au fost întâmpinaţi la Sibiu.

O informație de ultimă oră arată că președintele îi primește pe reprezentanții profesorilor la Cotroceni. Imediat cum au ajuns în fața Administrației Prezidențiale, cei trei lideri de sindicat Simion Hăncescu, Marius Nistor și Anton Hadâr au intrat la discuții.

Știre în curs de actualizare