12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:10

20.000 de polițiști vor asigura ordinea publică la Sărbătoarea Bobotezei

spot_img

Peste 20.000 de polițiști vor acționa la nivel național, în zilele de 6 și 7 ianuarie, pentru a asigura ordinea publică manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul și a Crăciunului ortodocșilor pe rit vechi

De Bobotează, apa sfințită va fi împărțită credincioșilor cu ajutorul jandarmilor

În aceste zile sunt preconizate a se desfășura manifestări religioase la 15.400 lăcașuri de cult.

Polițiștii vor asigura ordinea și liniștea publică, pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere și fluidizarea traficului rutier în zona lăcașurilor de cult. Peste 10.000 de polițiști de la ordine publică, de la rutieră și de la alte structuri vor acționa, în sistem integrat, în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică.

Poliția Română sfătuiește cetățenii care intenționează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile agenților rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.