4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 14:45
No menu items!

20.000 de măști și mănuși medicale, ascunse de samsarii de materiale sanitare din București. Ghid OMS pentru producerea dezinfectanților (DOCUMENT)

spot_img

O tonă de dezinfectanţi, măști și mănuși de producție vor ajunge în spitalele care au atât de mare nevoie, după ce produsele au fost găsite la prechezițiile făcute, joi de polițiștii  din Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală. 

Perchezițiile polițiștilor de la Investigații criminale și de la Omoruri au fost făcute la 3 adrese din București și din Ilfov, acolo unde mai mulți indivizi depozitau produsele pentru a le revinde la suprapreț. Unul dintre depozite era chiar o casă de amanet din Capitală. 

UPDATE ora 18.00 ”Până la acest moment au fost găsite si urmează a fi ridicate aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși, 600 de l dezinfectant pentru suprafețe și mâini, 240 de ochelari de protecție.” anunță Poliția Capitalei.

În criza de produse sanitare care a atins un nivel critic la nivel european, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un Ghid de producție la nivel local pentru forme farmaceutice pentru dezinfectanți  de mâini recomandate