15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 10:11
No menu items!

2.200 de ucraineni, împiedicați de autorități să iasă din țară. Bărbaţii între 18 şi 60 ani au interdicţie să părăsească Ucraina în plin război

spot_img

Gărzile de frontieră ucrainene au anunţat că au împiedicat aproape 2.200 de bărbaţi recrutabili să părăsească teritoriul Ucrainei, în condiţiile în care, de la începutul războiului cu Rusia, bărbaţii între 18 şi 60 ani au interdicţie de ieşire din ţară, relatează Agerpres, conform dpa.

Femeile şi copiii părăsesc Ucraina, însă bărbaţii sunt chemaţi să apere ţara. Unii bărbaţi refugiaţi au încercat să mituiască oficiali sau să treacă graniţa cu documente contrafăcute, a afirmat serviciul de pază a frontierei.

Situaţia a dus la câteva incidente de moarte prin îngheţ în Carpaţi, inclusiv la graniţa cu România. „Recent, au fost şi câteva cazuri de cadavre de bărbaţi găsite pe malurile apelor în apropierea frontierei”, a anunţat serviciul, fără a explica cum au murit aceştia.

Relatările media din Ucraina despre fostul judecător Oleksandr Tupiţki de la Curtea Constituţională au provocat de asemenea agitaţie după ce bărbatul, de 59 de ani, fusese fotografiat la Viena.

Autorităţile ucrainene au anunţat că îi vor pedepsi pe cei care au fugit din ţară.

                                                                                                                  Adina Silav