17.7 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 12:50
No menu items!

19 copii și doi adulți, uciși într-o școală din Texas. Atacatorul a murit în schimbul de focuri cu forțele de ordine

spot_img

19 copii şi doi adulţi au fost ucişi într-un atac armat comis de un tânăr, care la rândul său a fost ucis, la o şcoală din Texas, Statele Unite ale Americii.

Un adolescent în vârstă de 18 ani a intrat într-o școală primară din Texas înarmat cu două puști și a deschis focul asupra copiilor. A mers din clasă în clasă.

Un agent al Poliției de Frontieră, care lucra în apropiere, a auzit împușcăturile. Bărbatul a intrat  în școală fără să aștepte întăriri și l-a împușcat pe atacator, care se afla în spatele unei baricade. Agentul a fost și el rănit.

Anterior, agresorul, Salvador Ramos, de 18 ani, şi-ar fi împuşcat bunica, care este în stare critică, în spital. Cu trei zile înaintea atacului, tânărul a postat pe un cont de Instagram fotografiile a două arme de tip AR15. Își cumpărase armele de ziua lui. A fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani. Ramos a sugerat pe rețelele de socializare că ar putea avea loc un atac la școală. Copiii ar trebui să fie atenți, a scris el.

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave din ultimii ani sunt deocamdată necunoscute. S-a întâmplat într-un orășel de aproximativ 16.000 de oameni, aflat la circa 120 de kilometri de granița cu Mexic.

Pete Arredondo, șeful poliției Uvalde: „A avut loc un incident cu victime în masă la școala elementară Robb din Uvalde, Texas. Această școală are copii care sunt în clasa a doua, a treia și a patra”.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că 14 elevi şi un profesor au fost ucişi în urma atacului armat. Ulterior, numărul total al victimelor a ajuns la 19 elevi şi doi adulţi.

Totodată, mai mulţi elevi, dar şi adulţi, au ajuns la spitalele din zonă, inclusiv la unul dintre spitalele din oraşul San Antonio.

„Ceea ce s-a întâmplat în Uvalde este o tragedie oribilă ce nu poate fi tolerată în statul Texas. Forţele locale de ordine vor lua măsurile necesare”, a declarat guvernatorul Abbott.

Masacrul este cel mai grav atac la o școală din Statele Unite, de la cel de la Sandy Hook, de acum aproape un deceniu, când un bărbat înarmat a ucis 20 de copii și șase adulți.

A venit, de asemenea, la doar 10 zile după un atac mortal rasist, la un supermarket din Buffalo, New York.

Biden: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

Joe Biden:”19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru… Uvalde, Texas, o școală elementară, copii frumoși, inocenți de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smuls o bucată din suflet,

Ca națiune trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel?

De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune”.

                                                                                                                 Adina Silav

Sursa foto: Hepta | Zuma Press /Jay Janner