17.1 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 4:19
No menu items!

183 milioane euro pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele agricole. Sesiunea de depunere a proiectelor se prelungește până la 7 februarie

spot_img

Fermierii care vor să facă investiții în procesarea produselor agricole au la dispoziție aproape 183 milioane euro. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungește până la 7 februarie 2022.

Termenul inițial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie.

„Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare.

Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a afirmat ministrul Agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu.

Fondurile disponibile pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro, împărțite în două componente, astfel: sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole – 143.611.067 euro; sprijin pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase – 39.166.655 euro.