27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 23:10
No menu items!

16 ani şi jumătate de închisoare pentru că şi-a ucis soţia într-un coafor

spot_img

Vasile Olaru a intrat în coaforul în care lucra soţia sa şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori

cutit

Bărbatul acuzat că în decembrie anul trecut şi-a ucis soţia într-un coafor din Iaşi, înjunghiind-o de mai multe ori, iar apoi a încercat să se sinucidă, a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, decizia, luată de Tribunalul Iaşi, nefiind însă definitivă.

Tribunalul Iaşi a decis ca Vasile Olaru, în vârstă de 41 de ani, să primească pedeapsa de 15 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat, un an de închisoare pentru port fără drept de cuţit şi i s-a revocat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de şase luni de închisoare, săvârşită până în prezent, potrivit Mediafax.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

În plus, bărbatul trebuie să plătească daune morale de 200.000 lei pentru cele două fete ale sale care sunt în grija unui unchi din partea mamei. În acest sens, Tribunalul Iaşi a decis să instituie sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor bărbatului, în limita sumei de 200.000 de lei.

De asemenea, Vasile Olaru are suspendate pentru cinci ani după eliberare şi drepturile de a vota, de a ocupa o funcţie în exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti şi dreptul de a fi tutore.

În 28 decembrie 2013, Vasile Olaru a intrat în coaforul aflat la parterul Căminului studenţesc T17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi, unde lucra soţia sa, şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori, după care a încercat să se sinucidă.

C.A.