15.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 15:20
No menu items!

15 lucruri pe care trebuie să le știi despre Vladimir Putin – GALERIE FOTO

spot_img

Situaţia din Ucraina s-a agravat după alegerile organizate de separatişti

 vladimir putin 1 - Hp

Pe fondul crizei din Ucraina și a reluării ostilităților în Estul acestui stat, jurnaliștii de la Huffington Post au încercat să realizeze un scurt profil al președintelui rus, Vladimir Putin. Situaţia din teren s-a agravat după alegerile organizate de separatişti, recunoscute de Moscova, dar care constituie un obstacol pentru procesul de pace, potrivit Kievului şi occidentalilor.

Iată cele 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre liderul de la Kiev, pentru o mai bună întelegere a acestuia:

1. Mama lui Vladimir Putin a supraviețuit asediului Leningradului

Din 1941 și până în 1944, trupele germane și finlandeze au tăiat sistematic toate livrările Rusiei către Leningrad, cu scopul de a ucide prin înfometare locuitorii metropolei.

Episodul este considerat a fi una dintre crimele de război cele mai înspăimântătoare comise de Wehrmacht pe teritoriul rusesc.

Mama lui Putin, Maria Ivanovna, a supraviețuit asediului. Un milion de oameni au murit, printre care și un frate mai mare al încă nenăscutului Vladimir Putin.

2. A fost crescut fără a avea parte de emoții puternice

Într-un documentar întocmit de către postul german de televiziune ARD, intitulat „Ich, Putin”, liderul rus a declarat jurnalistului Huber Seipelt:

„Nu pot pretinde că am fost o familie foarte emoțională. Că vorbeam unul cu celălalt foarte mult. Toată lumea s-a închis într-un fel în sine. Pe de altă parte, ne-am înțeles destul de bine. Părinții mei au rămas împreună toți acești ani, până la sfârșitul vieții lor. Cu toate acestea, nu am avut cunoștință despre nimic emoțional, fapte eroice, dificultăți sau tragedii. Ei nu au vrut să vorbească despre asta”.

 3. Tatăl lui Putin a fost un ”proletar adevărat”

Prietenul din copilărie al lui Putin, Sergej Rodulgin a spus că tatăl lui Putin și-a iubit fiul, dar întotdeauna a găsit o vină în el. „I-a fost teamă să nu pară prea indulgent”, a declarat Rodulgin Seipelt.

4. A început judo pentru a-și păstra locul printre ceilalți

Adolescentul Vladimir Putin a realizat că ceilalți adolescenți de sex masculin au început să crească mai repede în timpul pubertății. De aceea, susține Putin, a început să învețe judo. A vrut să se afirme.

5. Doar cu puțin timp înainte de căsătorie i-a mărturisit fostei sale soții că a lucrat pentru KGB

„Dacă cineva trebuie să vorbească despre faptul că a lucrat pentru KGB, el nu își are locul acolo”, a declarat Putin junalistului Seipelt.

 6. Putin consideră că Occidentul se teme de Rusia

Începutul documentarului „Ich, Putin”, dispune de un dialog care poate părea bizar în lumina evenimentelor din ultimele luni.

– „De unde provine această atitudine negativă îndreptată către dumneavoastră din partea Occiddetului?”

– „. De la anxietate”
– „Anxietate cauzată de dumneavoastră?”
– „… Cauzată de Rusia. Cu mărimea noastră, armele atomice, iar posibilitățile noastre în domenii diferite. Dar aceasta este o gandire învechită”.

 7. Putin este vorbitor fluent de limba germană

El a dovedit acest lucru, de exemplu, în timpul unui discurs în 2001, înainte de Bundestag. El a petrecut aproape cinci ani ca agent KGB la Dresda. Când guvernul RDG a început să se năruie în 1990, Putin a fost trimis înapoi la Moscova.

8. Putin crede sfârșitul URSS a fost „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al 20-lea.” Dar nu este nostalgic după perioada sovietică

Este adevărat că Putin are o afinitate pentru simbolurile puterii din Uniunea Sovietică: el a reintrodus imnul sovietic cu noi versuri, de exemplu.

Aproape nimic nu a mai rămas însă din realizările de politică socială din epoca sovietică. Ca exemplu, putem lua starea mizerabilă a sistemului de sănătate din Rusia, precum și siguranța financiară.

La sfârșitul anului 2011, 16 la sută dintre ruși trăiau sub pragul sărăciei deja mizerabile de 192 de dolari pe lună. Pe de altă parte, bogații ruși o duc relativ bine: ei au plătit doar 13 la sută impozit pe venit de la începutul secolului 21.

9. Lui Putin îi place să se afișeze ca un jucător de hochei pe gheață

În ciuda antrenamentelor intense pe un patinoar în afara orașului, Putin nu joacă hochei foarte bine. Însă hocheiul pe gheață este un sport național în Rusia și funcționează la fel de bine ca și fotbalul în Germania pentru a câștiga puncte de simpatie.

10. În ciuda tuturor problemelor interne, Putin are reputația de a fi pus Rusia „din nou pe picioare

Acest lucru are de-a face cu faptul că Rusia a suferit o criză severă în timpul anilor ’90, care au zguduit nu numai economia, dar și birocrația, viața culturală, coeziunea socială și conceptul de stat.

Când Putin a preluat puterea în anul 2000, el a reformat țara și a reconstruit-o după principii autocratice. Rusia a strâns o mulțime de venituri în următorii ani, mai ales din exportul de resurse naturale.

Cu toate acestea, este adevărat că creșterea economică a încetinit în mod distinct înaintea crizei din Crimeea. Ceea ce Rusia are nevoie sunt investițiile. Dar în prezent acestea nu sunt previzibile ca urmare a sancțiunilor.

11. Chiar și în țara sa își păstrează un „Anturaj ca P. Diddy”

Cel puțin, asta este ceea ce susține Platon, fotograful faimosului portret Putin.

 12. Lui Putin îi place formația Beatles

Platon a mai spus că favoritul lui Putin din trupa Beatles este Paul, iar cântecul lui preferat este, probabil, cel mai melancolic al „Fab Four”: “Yesterday”.

13. Putin a fost șeful partidului Rusia Unită timp de patru ani, fără a fi membru

Formal vorbind, el a fost rugat să fie președinte, ceea ce arată marea sa influență în țară.

 14. .  El nu se vede ca un diplomat

 Întrebat de către reporterul ARD, el a răspuns: „Categoric nu”.

15. Dimpotrivă: El și-a umilit adversarii în public de câteva ori.

De exemplu, el l-a amenințat o dată, în direct la televiziune, pe magnatul petrolului Mihail Hodorkovski cu o anchetă fiscală din partea Kremlinului. Hodorkovski a fost arestat la scurt timp după aceea.

Un alt astfel de episod a fost apariția sa la o fabrică de elice de nave, care era aproape în stare de faliment. În cadrul unei întâlniri, Putin a spus conducerii fabricii: „Când am zis că vin aici, au sărit în ca gâdacii de bucătărie. Cu ambiția lor, incompetența și lăcomia lor pură, i-au luat ostatici pe acești oameni. „

Acționarii au trebuit apoi să semneze în public un contract care garanta că fabrica va rămâne deschisă.