-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 22:20
No menu items!

15 filme așteptate la Cannes în acest an

spot_img

cannes

Presa străină face deja speculații și previziuni legate de filmele care vor intra în competiția de la Cannes anul acesta. Cei de la The Guradian au făcut o selecție de 15 filme care ar merita sa fie prezente în cursa pentru premiile Cannes 2014.

1. Far from the Madding Crowd

Regizorul danez Thomas Vintenberg revine în atenție cu o adaptare după Thomas Hardy. Versiunea acestuia îi are în distribuție pe actorii Carey Mulligan (în rolul lui Bathsheba Everdene), Michael Sheen, Tom Sturridge si Matthias Schoenarts.

2. The Blue Room

În 2010, Mathieu Almaric lua premiul pentru cel mai bun regizor, cu On Tour. Almaric se întoarce cu un film ce are la bază o creație a lui Georges Simenon. Thrillerul psihologic surprinde viața din umbră a unor adultere dintr-un oraș mic. Din disribuție fac parte actori precum Mathieu Amalric și Lea Drucker.

3. Two Days, One Night

Cannes nu se mai satură de frații Luc și Jean-Pierre Dardenne , care au câștigat Palme d’Or de două ori. Filmată, ca de obicei, într-un mic oraș belgian, producția o are în rolul principal pe actrița Marion Cotillard, ce interpretează rolul unei femei speriate că își va pierde locul de muncă.

4. Magic in the Moonlight

Woody Allen rămâne un erou la Cannes, un loc ce s-a transformat într-o veritabilă arenă în care viața privată a actorului a fost dezbatută sau criticată. Filmele sale de obicei nu ajung să facă parte din ultima competiție, dar acest lucru se poate schimba după ascensiunea puternică a ultimului său film, Blue Jasmine. Noul său film are o distribuție formată din Colin Firth sau Emma Stone și este o comedie polițistă cu acțiunea plasată pe Riviera Franceză.

5. How to Catch a Monster

Ryan Gosling a impresionat în urmă cu 2 ani în Drive, un film violent, dar artistic, ce i-a adus premiul pentru cel mai bun regizor lui Nicolas Winding Refn. Anul acesta s-a sugerat faptul că Ryan Gosling va reveni la Cannes cu filmul “How to Catch a Monster”, un fantasy ce spune povestea unei mame și a fiului său ce călătoresc către o destinație periculoasă. Productia reprezinta debutul scenaristic și regizoral al lui Gosling, însă el nu apare fizic în film. Din distribuție fac parte Christina Hendricks, Matt Smith, Saoirse Ronan.

6. Maps to the Stars

David Cronenberg a descoperit în Robert Pattinson un veritabil colaborator, acesta fiind al doilea lor film împreună, după Cosmopolis. Inspirat din scenariul lui Bruce “Wild Palms” Wagner, filmul prezintă aparent universul egoist al vedetelor, într-un joc al manipulărilor și al consecințelor nefaste. În distribuție se vor mai afla actori precum Julianne Moore, John Cusack și Mia Wasikowska.

7. Jimmy’s Hall
Ken Loach este o prezență constantă a Festivalului de Film de la Cannes. Acesta a anunțat că după fillmul Jimmy’s Hall, vrea să se retragă și să se ocupe de documentare. Producția surprinde un irlandez comunist care se întoarce acasă după un exil lung de un deceniu pentru a-și redeschide sala de dans.

8. Clouds of Sils Maria

Judecat dupa intrigă, ultimul film al lui Olivier Assayas ar putea înregistra un real succes în competiția de la Cannes. Juliette Binoche joacă rolul lui Mariei Enders, o actriță aflată în declin, ce ajunge pradă unei crize atunci când un model mai tânăr îi ia locul în cel mai bun rol al său de până atunci. Din distribuție face parte și Kristen Stewart.

9. Birdman

Alejandro González Iñarritu a participat ultima dată la Cannes cu “Biutiful”, în 2010 și se pare că este pregătit să intre și în cursa de anul acesta. Filmul Birdman este o satiră despre faima și consecințele sale. Michael Keaton joaca rolul unui actor aflat la vârsta de mijloc, ce se zbate să se desprindă de rolul din trecut în încercarea sa de a ajunge pe Broadway. Din distribuție mai fac parte și actori precum Edward Norton, Emma Stone și Naomi Watts.

10. Three Hearts
Producția Three Hearts, în regia lui Benoît Jacquot, s-a clasat în topul preferințelor și este posibil să tragă un loz câștigător. Intriga filmului se referă la povestea unor surori actrițe, crescute de mama lor, în rolul căreia se află Catherine Deneuve.

11. Knight of Cups

Knight of Cups este unul dintre cele mai așteptate filme ale lui Terrence Malick, care, deși este gata de 2 ani, în mod misterios, nu s-a lansat. Filmul este povestea unui bărbat ce reflectă asupra mai multor relații cu femei frumoase. Protagonistul este Christian Bale, iar rolurile femeilor frumoase sunt interpretate de actrițe precum Natalie Portman, Cate Blanchett și Imogen Poots.

12. Winter Sleep

Nuri Bilge Ceylan este un cineast turc și un obișnuit al festivalului de la Cannes – fiecare film realizat de acesta începând cu 2012 a fost ales să intre în competiție și a câștigat un premiu important, iar anul acesta se crede că va fi la fel cu Winter Sleep. Intriga este ținută secretă, dar se anunță a fi despre natură umană.

13. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence

Roy Andersson este regizorul suedez excentric care a primit premiul juriului în 2000 pentru filmul “Songs from the Second Floor”. Pelicula de anul acesta este cea de-a doua sa apariție la Cannes. Se asteaptă de la aceasta mai multă melancolie, tablouri absurde populate cu elemente bizare.

14. Cemetery of Kings

Regizorul de origine thailandeză, Apichatpong Weerasethakul este pregătit să revină triumfător la Cannes, după ce a câștigat Palme d’Or cu “Uncle Boonmee Who Can Recount His Past Lives” în 2010. Noul film se anunță a fi la fel de misterioasă, prezentând povestea unei unități de soldați care devin victimele unei boli într-un mic orașp tailandez.

15. Maleficent

Versiunea modernă a celor de la Disney a basmului “Sleeping Beauty”, Maleficent, în regia lui Robert Stromberg, prezintă personajul negativ din clasica poveste. Rolul principal, stăpâna întunericului, este interpretat de Angelina Jolie. Prințesa Aurora este jucată de Elle Fanning. Lansarea va avea loc în data de 30 mai, motiv pentru care criticii vorbesc despre faptul că este un moment prielnic pentru un debut la Cannes înainte de premiera mondială din cinematografe.

C.A.