21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:38
No menu items!

14 protestatari, arestați în cazul violenţelor din centrul Capitalei

spot_img

Instanța a decis măsura arestării preventive pentru 30 de zile în cazul a 14 persoane implicate în violențele de la protestul de luni noapte, din centrul Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al  Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, Cătălina Sântion, 19 persoane au fost reținute pentru violențele de la Piața Unirii, 3 dintre ele fiind puse sub control judiciar, 2 în arest la domiciliu, iar pentru 14 au fost emise mandate de arestare preventivă.

Printre infracțiunile de care sunt acuzați se numără cele de ultraj și de tulburarea ordinii și linistii publice publice.

Un număr de 22 de persoane, bănuite că au luat parte la incidentele violente, au fost ridicate şi duse la audieri, sâmbătă, în urmă unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Printre cei vizați se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal.

Polițistii au ridicat mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

În noaptea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor și au fost agresaţi jandarmi.