9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:40
No menu items!

14 primari PNL din Dolj, în frunte cu deputatul Cosmin Enea, au trecut la PSD. Enea: Mi-aș fi dorit să aud cât de bun e PNL la guvernare UPDATE

spot_img

Enea_Ponta

14 primari PNL din Dolj, în frunte cu deputatul Cosmin Enea, au trecut la PSD.

Contactat de Sursa Zilei, deputatul Cosmin Enea, de 14 ani membru PNL, a precizat că a ales PSD, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind convingerea că rolul unui partid este acela de a demonstra că este la guvernare și că face ceva pentru cetățeni, nu acela de a sta în opoziție.

Motivele pentru care am ales PSD sunt foarte simple. În primul rând, am vrut să continuăm proiectul USL, iar în al doilea rând m-am săturat să dau în fiecare zi explicații alegătorilor din colegiul meu și primarilor care, la rândul lor, erau întrebați de alegători, de cetățeni de ce am ruput USL-ul. Mai mult decât atât, eu cred că rolul unui partid politic este acela de a demonstra că este la guvernare și că face ceva pentru cetățeni și acela de a fi reconfirmat în urma unor alegeri, nu acela de a sta în opoziție. La ultima întâlnire cu colegii mei de la PNL, aceștia  spuneau cât de bun este PNL în opoziție. Mi-aș fi dorit cu toată sinceritatea să aud cât de bun este PNL la guvernare, pentru că am pornit un proiect în 2012 și cred că am fost votați de cetățeni într-o proporție pe care o știți și dumneavoastră, pentru a fi la guvernare.

Cosmin Constantin Enea

deputat

Deputatul a adăugat: “Pe de altă parte, chiar îmi doresc să continuăm să facem proiectele pe care ni le-am propus, iar oamenii care au venit alături de mine nu sunt membri ai colegiului meu, eu am candidat pe Craiova, unde primar este Lia Olguța Vasilescu, membru PSD. Primarii care au venit alături de mine sunt primari care au fost alături de mine de-a lungul timpului în PNL, mă cunosc foarte bine, i-am susținut, știu ce fel de om sunt și au dorit să mi se alăture în demersurile pe care le-am făcut”.

Enea:Crin Antonescu nu a vrut niciodată să țină cont de părerile noastre”

Întrebat dacă a avut o discuție cu președintele PNL, Crin Antonescu, despre situația din Dolj, deputatul Cosmin Enea a precizat că liderul liberal nu a vrut NICIODATĂ să țină cont de părerile sale și ale primarilor liberali din județ.

Sunt de 14 ani membru al PNL. Nu am crezut vreodată că am să fac vreun pas către PSD sau către orice alt partid politic. În 2009, am avut un rezultat slab la europarlamentare. Împreună cu acești primari cu care am trecut și astăzi la PSD (sau poate chiar au fost mai mulți, erau vreo 80% din primarii PNL din Dolj), am mers la președintele Crin Antonescu și i-am cerut să încerce să schimbe președintele (de filială – n.r.), să ne lase să ne alegem conducerea PNL la Dolj și să demonstrăm că putem să obținem un scor mai bun pentru PNL. Nu a vrut niciodată să țină cont de părerile noastre. În ultimul an, am încercat în nenumărate rânduri să iau legătura cu dânsul și să-i explic situația din județul Dolj și nu am reușit – lucru care este de notorietate.

Cosmin Constantin Enea

deputat

Nu am discutat cu domnul Ponta – îl apreciez ca prim-ministru, ca om politic, nu am niciun fel de înțelegere cu domnul Ponta. Nu am venit în PSD în urma unei înțelegeri, am venit pentru că așa ne-am dorit – nu am negociat nimic, nu am cerut nimic. Eu sunt parlamentar, îmi mențin mandatul de parlamentar, nu am nevoie de nimic de la PSD. În schimb, am nevoie ca oamenii care m-au votat să nu mă înjure, să nu mă tragă la răspundere pentru că am rupt USL-ul.

Cosmin Constantin Enea

deputat

 


 

Nici în Gorj situația nu este prea bună. Și aici primarii liberali le transmit liderilor PNL Gorj că sunt nemulţumiţi de ei. Mulţi dintre primari spun că rămân în partid doar pentru a nu-şi pierde mandatul şi le cer socoteală şefilor în frunte cu preşedintele Dian Popescu.

Declaraţiile lui Vasile Moşoiu, primarul încă liberal al comunei Drăguţeşti, le-au dat curaj şi altor edili de aceeaşi culoare politică, scrie gorjexclusiv.ro. Numeroşi primari din judeţ spun că fie vor face campanie altor partide, fie se consideră independenţi. Ei sunt nemulţumiţi că părerile lor nu contează în deciziile luate la vârful PNL Gorj. Cele mai mari nemulţumiri sunt ieşirea de la guvernare şi lipsa unui dialog în cadrul organizaţiei. Vocile aleşilor locali au ajuns abia acum la urechile conducerii PNL care pregăteşte o şedinţă extraordinară.

Ioana Theodoru