11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 3:29

14 primari din România, păcăliți să dea bani “Agenției de Integritate SRL”

Trei tineri din Gorj au fost arestați pentru că au păcălit 14 primari de comune, să semneze contracte cu o firmă fantomă, Agenția de Intergitate SRL.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj îi acuză pe cei trei tineri de uzurpare de calități oficiale, înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit ziariștilor de la voceatransilvaniei.ro, cei trei au reușit să păcălească cel puțin 14 primari de comună, cu câteva mii de euro. Ei se dădeau drept inspectori ai ANI și sunau la primărie, anunțând că vor veni în control în zilele următoare. Odată ajunși la primăria respectivă, falșii inspectori le arătau primarilor un contract de consiliere din partea inspectorilor ANI, cu firma Agenția de Integritate SRL, contra sumei de 875 de euro pe an. Tinerii, susțin procurorii, aveau ștampilă, ecusoane și documente falsificate cu antetul instituției oficiale, care să ateste că sunt delegați ai ANI.

Al 15-lea primar, din comuna Virsolt, scrie presa locală, a avut inspirația să verifice la Parchet dacă există astfel de controale, așa că procurorii i-au prins pe cei trei tineri în flagrant.