13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:07
No menu items!

14 prefecți și 28 de subprefecți USR PLUS, inclusiv prefectul Capitalei, au fost demiși în ședința de Guvern. Cine va fi în locul lor

spot_img

Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost destituiți din funcție în ședința de Guvern de joi. Este vorba despre 14 prefecți, inclusiv cel al Capitalei, precum și 28 de subprefecți. 

Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de Guvern că nu va face alte numiri în locul prefecților și subprefecților demiși.

„Am emis actele pentru demiteri de prefecți și subprefecți. Nu vom numi prefecți noi, ci se vor prelua atribuții. În acest moment nu facem alte numiri. Au fost implicați subprefecții în campanii și știu despre ce este vorba în activitate”, a declarat Florin Cîțu.

Hotărârea privind eliberările din funcții pentru prefecții și subprefecții USR PLUS a fost introdusă pe ordinea suplimentară a ședinței de Guvern. 

Cu o zi înainte, premierul Florin Cîțu a demis toți secretarii de stat și demnitarii USR PLUS numiți prin decizie de prim-ministru. El a declarat azi că nu doar cei 26 de secretari de stat demiși sunt pe listă, ci vor urma și alte demisii.

„- Ați demis mai mulți secretari de stat, ar fi 26.
– Da, am văzut că sunt și consilieri, și subsecretari de stat. Ce mi-a atras atenția, un secretar de stat propus de USR PLUS, cel de la MEC, fondatorul școlii finlandeze de la Sibiu, este fostul director de cabinet al lui Ecaterina Andronescu! Erau mai mulți și vor corecta această problemă, vor mai fi și alte demisii”, a adăugat Cîțu.

Marilena Nedelcu