11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:06

14 morți și 17 răniți într-un schimb de focuri în Los Angeles. Agresorii uciși de autorități

spot_img

Un schimb de focuri a izbucnit, miercuri, în San Bernardino, o localitate aflată la o oră est de Los Angeles, unde trei indivizi au fost căutați ore în șir de poliție după ce au deschis focul la un centru pentru persoane cu dizabilități. Au făcut 31 de victime, dintre care 14 morți, au afirmat autoritățile locale. 

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan. Pe parcursul căutării suspecţilor, magazinele, birourile şi şcolile din oraş au fost închise, iar drumurile au fost blocate.

Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie. Cei doi suspecţi aveau fiecare câte o puşcă şi un pistol şi erau îmbrăcați în haine de luptă, inclusiv veste de muniţie. O a treia persoană care a fost văzută fugind a fost reţinută, dar poliția a spus că nu este clar dacă are vreo legătură cu atacul.

Unul din suspecți a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este inspector în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului. Syed Farook se afla la petrecerea din centrul pentru persoane cu dizabilități Inland Regional Center. A avut o dispută și a părăsit sala unde avea loc petrecerea de Crăciun, sală ce fusese închiriată. La scurt timp, s-ar fi întors acolo cu unul sau doi tovarăși înarmați cu arme cu țeavă lungă. Aveau fețele acoperite și au început să tragă, după care au părăsit incinta la bordul unui SUV.

După izbucnirea focurilor de armă în clădirea cu trei etaje, mai multe persoane s-au încuiat în birouri, aşteptând să fie salvate de poliţie. Unele au trimis mesaje familiilor sau au sunat şi le-au spus în şoaptă ce se întâmplă.

Zece dintre răniţi erau spitalizaţi în stare critică, iar trei erau în stare gravă, a declarat comandantul Departamentului de pompieri, Tom Hannemann.