9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 1:59

125.000 de conturi Twitter care aveau conținuturi cu caracter terorist, suspendate

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat vineri că a suspendat peste 125.000 de conturi, de la mijlocul anului 2015, în cadrul luptei sale împotriva ‘conținuturilor cu caracter terorist’ pe platforma sa și pe fondul unor presiuni guvernamentale de a combate propaganda jihadistă pe rețelele de socializare.

Doar de la mijlocul anului 2015, am suspendat peste 125.000 de conturi pentru amenințare sau promovarea de acte teroriste, legate în primul rând de SI’, gruparea jhadistă Statul Islamic, subliniază rețeaua de socializare într-un mesaj publicat pe blogul său.

SUA și alte țări și-au intensificat apelurile în ultimele luni de a acționa mai mult pentru a împiedica propaganda jihadistă pe rețelele de socializare. Twitter menționează că are deja reguli pentru a descuraja propaganda teroristă pe rețeaua sa.

‘Condamnăm folosirea Twitter pentru promovarea terorismului și regulile Twitter indică clar că acest tip de comportament, sau orice amenințare violentă, nu este permis pe serviciul nostru’, menționează rețeaua de socializare, precizând că a intensificat eforturile mărind echipele însărcinate să examineze conținuturile care îi sunt semnalate ‘reducând într-o manieră importantă timpul de răspuns’.

Rețeaua admite totuși că nu există ‘algoritm magic pentru a identifica conținuturile cu caracter terorist pe internet, astfel încât platformele online la nivel mondial sunt nevoite să ia decizii dificile, bazate pe informații și orientări limitate”.