28.9 C
București
joi, 18 august 2022 - 14:51
No menu items!

124 de angajați MAI, infectați cu Sars-CoV-2 în ultimele 24 de ore

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI, iar de la începutul pandemiei – 4.117 s-au îmbolnăvit de COVID-19, nouă persoane decedând, potrivit Agerpres.

Vela a anunţat că va fi înfiinţat un centru de transfuzie cu plasmă autoimună în cadrul Spitalului “Gerota” al MAI.

“Anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a spus Vela într-o declaraţie de presă la sediul MAI, potrivit Agerpres.

El a precizat că în noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie.