3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:10
No menu items!

12 percheziții DNA acasă la Radu Mazăre și la Primăria Constanța, dar și la mama și fratele afacerist, într-un dosar de corupție

spot_img

Radu Mazare_SZ

Procurorii DNA fac percheziții în această dimineață la sediul Primăriei Constanța și la locuința lui Radu Mazăre, într-un dosar de corupție, alături de alți funcționari publici, potrivit unor surse judiciare.

Radu Mazăre se afla la Bucureşti în dimineaţa percheziţiilor, pentru o reuniune de partid care solicită sprijin premierului Ponta în faţa avalanşei de anchete DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 – 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local. Sunt efectuate percheziții în 12 locaţii situate în municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice

 Comunicat DNA

Totodată, sunt efectuate percheziții și la fratele edilului constănţean, Mihai Mazăre, dar și la mama acestora, Gabriela -Victoria Mazăre,  cu ambii edilul fiind asociat.

Radu Mazăre a precizat că în mandatul de percheziţie este pretextată găsirea unor documente legate de contractele şi proiectul de constuire a unui complex pentru persoane nevoiaşe, construit de Primăria Constanţa.

Fac percheziții la mine, fratele meu, mama și la Primărie. Nu știu nimic de mandat de aducere, s-ar putea să se emită. Eu sunt la București, mă duc acolo, la mascații pe care îi vedem zilnic la televizor. Procedura este clasică, așa cum au făcut-o și la Nicușor. În dosarul ăsta, locuințele sunt făcute de o societate care este în subordinea primăriei, s-au făcut toate procedurile. Eu am gândit proiectul și l-am propus Consiliului Local. Sunt citați directoarea economică a Primăriei și directori din societatea respectivă. M-am prezentat de fiecare dată când m-au citat, nu m-am dus la audieri, îmbrăcat în militar. S-ar putea să mă întorc la București. Plec spre Constanța, unde sunt avocații și de la Constanța, s-ar putea să mă aducă la București. Nu știu dacă mai plec în vacanță, mai bine cu mascații aici decât cu cine știe cine acolo
a declarat Radu Mazăre, pentru o televiziune de ştiri

Radu Mazăre a anunţat încă de acum două săptămâni că este cercetat înr-un nou dosar de către DNA. În cartierul social Henri Coandă locuiesc oficial 3.000 de persoane. Până acum au fost construite 21 de ansambluri modulare care au costat 10 milioane de euro, plătiţi din bugetul muncipiului Constanţa.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

 

C.A./Mihaela Chiper