27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:09
No menu items!

12 bărbați au fugit din Ucraina. Au traversat înot râul Tisa pentru a ajunge în România

spot_img

Un număr de 12 bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc după ce au trecut râul Tisa, aceştia cerând azil în România, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat la graniţa judeţului Maramureş cu Ucraina 10 cetăţeni ucraineni care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Lunca la Tisa, Tisa şi Crăciuneşti. Alţi doi cetăţeni ucraineni au fost depistaţi după ce au trecut din Ucraina în România, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului. Toţi cetăţenii ucraineni, bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, au solicitat o forma de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri”, a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Totodată, pompierii maramureşeni au transportat patru persoane cu autospeciala din dotare, însoţiţi de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare.

De asemenea, alte 15 persoane au fost transportate, însoţite de jandarmi, din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde s-au deplasat cu trenul la Bucureşti. Trei persoane au fost preluate de la un supermarket din Sighetu Marmaţiei şi transportate la Gara CFR Sighetu Marmaţiei, de unde au plecat cu trenul la Bucureşti.

„În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei”, a mai spus Dan Bucă.

                                                                                                                    Adina Silav