5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:45
No menu items!

12.000 de angajați ai SRI vânează 60 de teroriști pe an. 200 de lucrători pe cap de terorist UPDATE

spot_img

Doi bărbați originari din Orientul Mijlociu, care ar face parte din gruparea teroristă Al-Qaeda, și care pregăteau un atentat cu bombă pe teritoriul României, au fost declarați miercuri personae non gratae și expulzați în țara de origine.Cei doi sunt indezirabili pe teritoriul României pentru următorii 15 ani.

Teroriștii au fost monitorizați, în ultima perioadă, de ofițeri ai Servciului Român de Informații.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a precizat că cei doi ar fi asigurat suportul operațiunii teroriste ce urma să se desfășoare în România în perioada Sărbătorilor de iarnă, unul dintre ei având cunoștințe aprofundate în producerea de dispozitive explozive artizanale.

Potrivit documentelor ajunse pe masa judecătorilor Curții de Apel București care i-au declarat indezirabili, cei doi presupuși teroriști sunt Ramzan Muhammad (30 de ani) și Adeel Muhammad (19 ani), cetățeni pakistanezi.

Anul acesta, SRI a monitorizat și deferit justiției 60 de persoane despre care susțin că ar aparține unor celule teroriste. Asta în condițiile în care, potrivit fostului șef al serviciului, Cătălin Harnagea, instituția are nu mai puțin de 12.000 de angajați. Un calcul simplu arată că 200 de ofițeri de informații ar vâna câte un terorist pe an.

RAMZAN MUHAMMAD, ADEEL MUHAMMAD

R.D.

Islamist, declarat indezirabil şi expulzat din România