20.9 C
București
joi, 28 martie 2024 - 17:12
No menu items!

Circa 5000 de români sunt așteptați în Italia la culesul viilor. Compania nu cere vaccin, certificatul verde sau test

spot_img

Cei cinci mii de lucrători care sunt așteptați la culesul viilor în Italia cu vor avea nevoie de un permis verde. Cooperativele, care recrutează lucrători în principal din România, Moldova și Polonia anunță că nu este nevoie de controale medicale, potrivit știridiaspora.ro.

Pentru recoltarea strugurilor nu va fi necesar un certificat verde care să ateste vaccinarea sau un test Covid negativ, pentru că „se va lucra în aer liber, iar riscurile sunt minime”, spune președintele unei companii care lucrează cu români.

În ciuda avertismentelor constante ale Ulss 2 privind focarele izbucnite la întoarcerea din străinătate – mai întâi cu comunitatea moldovenească, acum cu cea românească -, companiile nu intenționează să le ceară lucrătorilor certificatul: „În sectorul nostru există o anumită flexibilitate. Lucrăm în aer liber și riscurile sunt mai mici”, afirmă Giorgio Polegato, președintele Coldiretti Treviso, potrivit stiridiaspora.ro

Până la această dată, obligația de a deține un „Green Pass” va fi extinsă la restauratori și la lucrătorii în contact cu publicul, dar lucrătorii din agriculturii vor fi scutiți.

„Nu este necesar pentru cei care culeg struguri. Este un loc de muncă în aer liber, unde nu există contact apropiat, astfel încât riscul este mai mic decât în alte medii de lucru”, a explicat Giorgio Polegato, președintele Coldiretti Treviso.

C.D.