1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:38
No menu items!

11 bogătași au primit notificări de la ANAF, privind diferențe de avere

spot_img

11 persoane au fost găsite cu „diferenţe semnificative“ între veniturile declarate şi cele estimate, din cele 30 de verificări prealabile declanșate de Fisc

teanc_bani

ANAF a emis notificări către persoanele care alcătuiesc grupul de personae fizice cu averi mari, prin care le-au au fost aduse la cunoștință obligațiile fiscale de declarare a acestor venituri, solicitarea de informații privind veniturile din străinătate și efectuarea de verificări extinse.

Potrivit ANAF, programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari are în vedere, într-o primă fază, un grup de aproximativ 400 de persoane, atât din Bucureşti, cât şi din restul ţării. Din cele 400 de persoane, pentru 30 au fost declanșate verificări prealabile documentare. Asta înseamnă că rulajele conturilor bancare, datele de la Registrul Comerțului privind firmele, evidența bunurilor și a imobilelor persoanelor respective, vor fi analizate amănunțit. Se are în vedere chiar și obținerea de informații de la autorități fiscale din străinătate în aceste cazuri.

Aceste verificări au fost declanșate ca urmare a existenței unei diferențe semnificative, conform ANAF, între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale determinate cu ocazia verificărilor, şi veniturile declarate ale acestora.

S. Marinescu