1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:26
No menu items!

11.000 de certificate verzi false, descoperite de autoritățile franceze

spot_img

Autorităţile franceze au detectat circa 11.000 de certificate verzi COVID-19 false în urma investigaţiilor asupra reţelelor care falsifică certificate de vaccinare, a anunţat, joi, ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, potrivit agenţiei EFE.

Într-o declaraţie acordată televiziunii publice France 2, ministrul francez a precizat că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii şi unele persoane au fost deja condamnate. ”Problema cu paşapoartele sanitare false este că adesea implică o complicitate a unui medic sau asistent”, ceea ce ”este foarte dificil de probat”, explică Darmanin.

El a menționat că traficul cu certificate sanitare false este pedepsit în Franţa cu până la cinci ani de închisoare, în ultimele luni fiind condamnate mai multe persoane, unele la închisoare cu executare.

La fel ca titularul portofoliului Sănătăţii, Olivier Véran, ministrul de Interne francez s-a declarat favorabil unui tratament binevoitor pentru acei cetăţeni care deţin un astfel de certificat fals, dar doresc să se vaccineze pentru a intra în legalitate.

Guvernul francez va avea vineri o reuniune a Consiliului de apărare sanitară pentru a examina noi măsuri de combatere a pandemiei, inclusiv în contextul ameninţării variantei Omicron a coronavirusului. Deocamdată a fost restricţionat sever accesul în Franţa pentru persoanele care vin din Regatul Unit, ţară unde această variantă foarte contagioasă s-a extins îngrijorător.

                                                                                                                 Adina Silav