3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:35
No menu items!

100 de tancuri rusești au intrat în doar trei zile în Ucraina

spot_img

Anunțul a fost făcut miercuri de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe ucrainean

tancuri_rusia_ucraina

Aproximativ 100 de tancuri rusești au intrat în decurs de trei zile, din 15 până pe 17 noiembrie inclusiv, pe teritoriul Ucrainei, iar concentrări de forțe combatante și echipamente militare ruse se înregistrează în direcțiile Donețk, Debalțevo și Lugansk, a declarat marți Evgheni Perebiinis, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, citat de agenția de presă Interfax-Ukraina.

Potrivit acestuia, câteva convoaie cu echipamente militare, inclusiv tunuri, tancuri și lansatoare multiple de rachete au trecut din Rusia pe teritoriul Ucrainei prin punctele de graniță de la Izvarino și Novoazovsk, controlate de rebeli. De asemenea, la Ilovaisk a sosit un tren cu 12 vagoane de muniții.

Mai mult, în localitatea Kamâșnoe din regiunea Lugansk a fost detectată o acumulare de forțe în număr de peste 3.000 de combatanți, precum și un număr mare de tunuri și mortiere, a indicat purtătorul de cuvânt citat, adăugând că autoritățile de la Kiev informează cu regularitate țările occidentale cu privire la infiltrările de echipamente și combatanți din Rusia.

Moscova și-a pierdut încrederea din partea comunității internaționale, încăpățânându-se să nege evidențele, a mai spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase anterior că Rusia continuă să-și crească prezența militară atât în Ucraina, cât și la graniță, încălcând astfel acordurile de la Minsk privind încetarea focului în partea de est a Ucrainei.