3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 21:10
No menu items!

10 remedii contra soarelui rău

spot_img

10 remedii contra soarelui rău

După cum știi, să stai la plajă a devenit de ceva vreme o aventură. Razele prea puternice ale soarelui și ultravioletele de după ora 10 fac rău pielii. Potrivit www.mamistietot.ro , iată ce ai de facut în cazuri de urgență.

  1. Pepene verde: taie-l în bucăți mai mari și masează ușor zonele afectate de arsura soarelui. Te vei răcori, iar durerea se va atenua.
  2. Cartof: dă-l pe răzătoare și aplică pe zona afectată. Este calmant și cicatrizant.
  3. Iaurt: te ungi cu el, în strat mai gros, lași cateva minute, apoi clătești cu apa rece. Hidratează și calmează durerile.
  4. Bicarbonat: o baie calduță în care ai dizolvat o ceașcă de bicarbonat face minuni. Dacă arsura e pe suprafețe mici, aplică doar pe ele comprese cu bicarbonat. Atenție: nu te șterge cu prosopul după baie!
  5. Bere: o metodă eficientă de a vindeca arsurile e spălatul cu bere. Impreună, alcoolul și hameiul sunt o binecuvantare pentru pielea în suferință.
  6. Oțet de mere: baie cu apă la temperatura camerei, în care ai adăugat 2-3 căni de oțet de mere.
  7. Lapte: aplică pe zona afectată comprese cu lapte integral și lasă-le 20 de minute. Repetă procedeul la fiecare 2 ore, apoi șterge cu un prosop fin laptele de pe tine. Grăsimea continută de lapte este cea mai indicată pentru tratatea arsurilor provocate de soare.

Citește mai mult pe http://mamistietot.ro/10-remedii-contra-soarelui-rau/

R.M.