14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:33
No menu items!

10.000 de voturi pentru alegerile din Ungaria, trimise prin consulatele din Cluj, Miercurea Ciuc și Subotica

spot_img

ungaria

Aproximativ 10.000 de persoane au votat prin corespondență la alegerile parlamentare din Ungaria, voturile fiind trimise prin intermediul consulatelor din Cluj, Miercurea Ciuc și Subotica (Serbia), potrivit agenției ungare MTI.

De asemenea, peste 11.000 de voturi prin corespondență au fost trimise direct la Budapesta de către cetățenii cu drept de vot din afara granițelor Ungariei, însă o mare parte sunt invalide, din cauza unor erori procedurale.

Alegerile generale din Ungaria sunt programate pe 6 aprilie, partidul Fidesz al premierul Viktor Orban fiind favorit absolut pentru obținerea unei noi majorități.

Cetățenii ungari fără rezidență permanentă în Ungaria pot vota prin corespondență, iar aproximativ 200.000 de persoane s-au înregistrat pentru această procedură până la termenul de pe 22 martie.

Intensificarea recentă a activității politice în Transilvania din partea partidelor din Ungaria, inclusiv a forțelor extremiste, a avut ca explicație atragerea la vot a maghiarilor din Transilvania care au și cetățenie ungară.

V.B.