0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:45
No menu items!

10.000 de doze de anticorpi monoclonali vor ajunge în România

spot_img

10.000 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților COVID-19 vor ajunge în România în prima săptămână a lunii noiembrie, după ce Ministerul Sănătății a semnat un contract în acest sens.

Ministerul Sănătății a semnat contractul subsecvent cu firma producătoare pentru livrarea a 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, în baza acordului- cadru SANTE/2020/C3/091 încheiat între Comisia Europeană și firma producătoare.

Medicamentele, care vor sosi în prima săptămână a lunii noiembrie, vor fi distribuite imediat unităților sanitare pentru a fi administrate pacienților COVID-19, transmite Ministerul Sănătății.

Peste 5.000 de fiole de anticorpi monoclonali au ajuns, în urmă cu câteva zile, în 134 unități sanitare din țară pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți. Asta după ce România a primit ajutor din Italia sub forma a 5.206 de doze de plasme cu anticorpi monoclonali.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

                                                                                                                  Adina Silav