9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:32

1 Mai și Paștele au crescut vânzările de aparatură foto-video cu 25%. Ce branduri preferă românii

spot_img

1 Mai și Paștele au crescut vânzările de aparatură foto-video cu 25%. Ce branduri preferă românii

Retailerii de echipamente foto-video spun că, în ultimele săptămâni, vânzările pe acest segment, atât on-line, cât și direct din magazine, au crescut cu cel puțin 25% față de perioadele obișnuite din an. Cei mai mulţi clienți au optat pentru aparate de vacanţă compacte, mirrorless si entry DSLR de la producători precum: Canon, Nikon, Sony, FujiFilm, Olympus şi Samsung.

„Creşterea nu este o surpriză dacă ne gândim că aparatul foto este, pentru cei mai mulţi, primul pe lista gageturilor obligatorii într-o vacanţă. E drept că, anul acesta, creşterea a fost semnificativă, respectiv cu cel puţin 10 procente mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, declară Cristian Vlăsceanu, Product Manager F64 Studio, unul dintre cei mai importanți retaileri de profil din sud-estul Europei.

Potrivit lui Vlăsceanu, explicaţiile pot fi următoarele: pe de-o parte extinderea publicului feminin interesat de fotografie, iar pe de altă parte creşterea pieţei de profil, conform ultimelor măsurători.

”Aş mai adăuga şi un element conjunctural, la fel de important: vremea frumoasă de afară şi mai multe zile libere acumulate de apropierea celor două sărbători, care au fost decisive pentru mulţi români în alegerea petrecerii sărbătorilor departe de casă”, completează Vlăsceanu.

Românii au investit în aparate foto de vacanţă sume cuprinse între 120 şi 500 de euro. La mare căutare au fost echipamentele de mici dimensiuni, cu abilităţi tehnice cât mai avansate.

„Cumpărătorii au avut interes pentru camere foto care pot realiza atât fotografii cât şi filmări video 3D, aparate care pot fi folosite subacvatic  şi în general aparate de dimensiuni reduse cu obiective interschimbabile”, mai spune Vlăsceanu.

Cosmina Croitoru