9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:35
No menu items!

1 DECEMBRIE: Peste 20.000 de oameni au asistat la paradă. Băsescu, Ponta şi Antonescu – la Arcul de Triumf. FOTOGALERIE

spot_img

parada_1_dec

Ceremonialul militar cu ocazia Zilei Naţionale a României a început, duminică, în Piaţa Arcului de Triumf, la festivităţi asistând numeroşi oficiali, între care preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, principele Nicolae, miniştri şi lideri ai partidelor.

Parada de 1 Decembrie organizată la Bucureşti, în Piaţa Arcului de Triumf, s-a încheiat în jurul orei 12.00, la eveniment asistând, potrivit estimărilor Jandarmeriei, aproximativ 20.000 de persoane.

Festivităţile dedicate Zilei Naţionale au început la ora 11.00 cu salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, apoi Corul Academic “Divina Armonie”, acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naţionale şi ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, a interpretat Imnul Naţional al României şi, în semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Regimentului 30 Gardă.

Au fost depuse coroane de flori din partea Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Guvernului.

Ulterior, au defilat peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI şi SPP şi aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA. Pe sub Arcul de Triumf au trecut şi 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave au survolat piaţa.

R.D.