4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:47
No menu items!

1 aprilie aduce scumpirea carburanților cu circa 40 de bani pe litru

spot_img

 Rompetrol_Otopeni

Acciza pentru carburanți, care la momentul actual reprezintă 30% din prețul final la benzină și 26% la motorină, va crește cu 7 eurocenți de la 1 aprilie, ceea ce va determina o scumpire a carburanților de circa 40 de bani, conform estimărilor operatorilor din sector.

Prim-vicepreședintele Rompetrol, Cătălin Dumitru, afirma în februarie că această majorare a accizei se va reflecta cu certitudine în prețul final de la pompă, fapt care va conduce pe termen scurt, la un recul al consumului.

Anticipăm, fără să avem certitudinea, că impactul va di de 0,4 lei pe litru, 40 de bani, în linii mari. Nu există miracole și cu siguranță această evoluție se va regăsi în prețul la pompă”, iar “această creștere de preț cu siguranță va determina o scădere a consumului, e greu de anticipat cu cât, depinde și de vreme, de alți factori, va fi o perioadă de reașezare a pieței. Va diminua consumul total cu un procent? Posibil. Două procente? Posibil și asta. Apoi suntem convinși că se va reveni la un consum normal, atât la benzină, cât și la motorină”, a declarat oficialul Rompetrol.

C.A.