3.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 2:33
No menu items!

1.700 de construcţii ilegale lângă sistemul de distribuţie a energiei electrice

spot_img

construcții ilegale

Peste 1.700 de construcţii ilegale au fost descoperite în vecinătatea instalaţiilor de distribţie a energiei electrice din Moldova, a informat, luni, compania E.ON România prin intermediul unui comunicat de presă.

Imobilele ridicate ilegal au fost identificate în cadrul campaniei „Împreună pentru siguranţă”, derulată alături de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Aceste imobile au fost ridicate cu preponderenţă în mediul rural, fără a fi obţinute în prealabil avize din partea companiei noastre. (…) Amplasarea construcţiilor în vecinătatea reţelelor de distribuţie fără respectarea cerinţelor legale poate duce la incidente cu urmări deosebit de grave, cum ar fi: pagube materiale, rănirea sau chiar decesul unor persoane”, se arată în comunicatul de presă al E.ON România.

Potrivit reprezentanţilor companiei depozitarea, manipularea materialelor şi construirea unor imobile în vecinătatea sistemului de distribuţie cresc riscurile de producere a unor accidente prin electrocutare, incendii sau distrugeri cauzate de ruperea stâlpilor sau conductoarelor.

„În conformitate cu Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori, E.ON Moldova Distribuţie este în drept să sisteze alimentarea cu energie electrică la imobilele ce nu respectă normele de amplasare, existând deja demarate proceduri în acest sens”, mai afirmă sursa citată.

Potrivitr legii 123/2012, persoanelor fizice şi juridice le este interzis, printre altele, să efectueze construcţii de orice fel în zona de siguranţă a instalaţiilor electrice.