16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:28

1.300 de clase au activitatea fizică suspendată în Bucureşti. Elevii fac orele online

spot_img

Aproximativ 1.300 de clase au luni activitatea fizică suspendată şi desfăşoară cursuri online, a transmis Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care menţionează că datele sunt în curs de actualizare.

„În acest moment avem aproximativ 1.300 de clase cu activitate fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare), în aproximativ 320 de unități (din 655). În hotărârea CMBSU de ieri au fost introduse școli în care există clase/grupe a căror activitate cu prezență fizică a fost suspendată în urma infectării unor cadre didactice. Pentru situația în care se suspendă activitatea cu prezență fizică în urma infectării unor elevi, suspendarea se face la propunerea CA-ului unității (aceste clase nu vor apărea în vreo hotărâre CMBSU). Deocamdată, nu avem școli în București în care să fi fost suspendată total activitatea cu prezență fizică”, au precizat reprezentanții ISMB.

Rata de infectare în Capitală a urcat luni la 4,95, de la 4,35 cât era duminică, potrivit Direcției de Sănătate Publică București.

Capitala a intrat în scenariul roșu în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a depășit incidența de 4 la mia de locuitori. Atunci când incidența cazurilor COVID-19 va trece de 6 la mie, toate școlile din București vor intra în sistem online.

                                                                                                                   Adina Silav