9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:57
No menu items!

„Notarul deștept”. Ioana Băsescu are contracte exclusive cu lichidatorul Hidroelectrica și al altor companii falimentare, Remus Borza. CAMERA ASCUNSĂ

spot_img

Ioana Băsescu și-a asigurat venituri lunare de mii de euro din comisioanele încasate de la firmele administrate de societatea de insolvență Euro Insol, a lui Remus Borza, printre care s-a numărat și compania de stat Hidroelectrica. Afacerea este profitabilă pentru ambii parteneri – administratorul special Remus Borza are un nume puternic de care se folosește în afaceri, iar notariatul are un venit asigurat din vânzările pe care le fac firmele administrate de Borza. Mai ales că cele mai multe dintre ele sunt complexe rezidențiale care se laudă trimestrial cu încasări de sute de mii de euro, din vânzarea apartamentelor de lux.

Ioana Băsescu, notarul „agreat” de Remus Borza

Fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu are exclusivitate la parafarea contractelor încheiate de Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, ieșită recent din insolvență. Managerul Euro Insol, Remus Borza, este acum membru în Consiliul de Supraveghere al companiei de stat.

Totul a ieșit la iveală după ce o echipă a site-ului Sursa Zilei a sesizat că Remus Borza o preferă pe Ioana Băsescu drept notar al Complexului Rezidențial Asmita Gardens. Pentru a putea afla mai multe despre această colaborare, reporterii de la Sursa Zilei s-au deplasat la biroul notarial al fiicei președintelui. Aici, avocata notarului, femeia care practic face toate actele biroului, a recunoscut afacerea profitabilă dintre cele două părți.

  • Discuție reporter Sursa Zilei – avocata biroului notarial al Ioanei Băsescu

Ieri am fost la Asmita Gardens să văd un apartament. Mă interesează să-mi cumpăr prin Programul Prima Casă. Am stat de vorbă cu un agent de acolo, mi-a prezentat apartamentul și îmi place. Printre altele mi-a spus că „noi lucrăm” cu un singur birou notarial, vorbim despre doamna Ioana Băsescu. Voiam să vă întreb acum și pe dumneavostră….Cum lucrați?Lucrați bine cu ei?

Noi lucrăm foarte bine cu ei, avem o colaborare foarte bună.

Am înțeles că lucrați de ceva timp…

Lucrăm de foarte mult timp. Și nu numai cu Asmita, ci cu tot ce are Euro Insol – administratorul judiciar. Da, au și Ibiza Sol, sunt cei care au Hidroelectrica, au Citadella, Green City, Centre Ville.

Green City? Cel de la ieșirea din București?!

Da, dar acela abia l-au preluat, încă nu au vândut nimic acolo. Deci noi lucrăm pe mai multe proiecte cu ei și nu am avut nicio problemă… oricum noi ce problemă am putea să avem…

Serviciile notarului Ioana Băsescu, la pachet cu un apartament de lux

La complexul rezidențial Asmita Gardens, notarul Ioana Băsescu este deja unul cu vechime. Aici, fiica președintelui Traian Băsescu are exclusivitate încă din noiembrie 2011. De atunci și până astăzi, toțicei care și-au cumpărat apartamente în complexul administrat de Euro Insol au „cotizat ” la cabinetul notarului Ioana Băsescu.

Dovada contractului Asmita Gardens – Ioana Băsescu, facută de unul dintre brokeri

O echipă de la Sursa Zilei a mers în complexul Asmita Gardens, spunând brokerului că vrea să cumpere un apartament cu 2 camere, care costa aproximativ 100.000 de euro. Angajatul a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce îi spunea clientului că acolo se lucrează „exclusiv cu un singur notar: IoanaBăsescu”.

  • Discuție reporter Sursa Zilei – Broker Asmita Gardens

Dacă faceţi prin Prima Casă, durează cam o săptamână, o săptămână şi ceva la ei şi după care plecarea la fond. Acolo…cam două săptămâni.Vă spun eu, cam într-o lună, cam aşa.

Şi ca să ştii dacă te poţi încadra în bani…cheltuieli?! Restul de chetuieli ?

Doar notariat! Contract de vânzare-cumpărare, impozitul către apartament o să fie plătit de noi, iar dumneavostră, ca şi proprietar, plătiţi actele de vânzare-cumpărare ale apartamentului. La o sumă de genul acesta ajunge undeva la o sumă de 1300 de euro.

Am înţeles. Şi cheltuielile notariale?

1.000 şi ceva de euro

Nu diferă?! Că nu mai ştiu…

Noi lucrăm cu un singur biroul notarial! Ioana Băsescu! Chetuielile sunt minime de pe grilă.

Asmita Gardens – Ioana Băsescu, secretul unei colaborări de succes: „Pentru noi sună bine”

După ce a subliniat, clar şi răspicat că ei lucrează cu un singur notar, reprezentantul Asmita Gardens încearcă să-i explice clientului (reporterului Sursa Zilei) care sunt avantajele colaborării cu fiica preşedintelui Traian Băsescu, dar mai ales cât de veche este această înţelegere.

  • Discuție reporter Sursa Zilei – Broker Asmita Gardens

Adică dacă vreau să vin cu un singur notar? Dacă reusesc să găsesc, nu ştiu, mai ieftin sau …?!”

Vă spun că vă costă mai scump. Mai scump de ce… pentru că actele toate ce ţin de complex se găsesc la biroul notarial al Ioanei Băsescu. Ca să putem lua actele de acolo, să le mutăm în altă parte, trebuie copii legalizate şi copiile legalizate costăvreo 2.000 de euro.

Dar este un motiv pentru care lucraţi numai cu aces tbirou notarial?

Nu, aşa a fost procedura de dinainte şi toate actele au fost duse acolo dinainte, dinainte să venim noi.

….

Doamne, dar cum sună asta –numai prin notariatul Ioanei Băsescu! Sună foarte prost, pe bune!

De ce? Pentru noi sună bine!

Ca o garanţie?!

Pentru unii da, pentru alţii nu…

Asmita Gardens,  afacere profitabilă pentru Ioana Băsescu

Complexul imobiliar este compus din şapte turnuri cu un număr total de 756 de apartamente. Dintre acestea, până în prezent, s-au vândut 444 de apartamente. Vânzările au început să meargă odată cu venirea administratorului judiciar, în noiembrie 2011. Tot atunci a fost parafată și înțelegerea exclusivă cu notariatul Ioanei Băsescu.

Reprezentanţii Euro Insol declarau, în primăvara acestui an, pentru capital.ro, că numai în luna aprilie au fost cumpărate 4 apartamente de 4 camere, 10 apartamente de 3 camere, 5 apartamente de 2 camere și 2 apartamente studio – un total de 21 de apartamente ale căror contracte au fost parafate de fiica președintelui Traian Băsescu.

Cât valorează apartamentele de pe urma cărora încasează Ioana Băsescu

• Studio Asmita Gardens – de la 62.000 euro

• Apartament 2 camere – Tip A Asmita Gardens – de la 93.000 euro

• Apartament 2 camere – Tip B Asmita Gardens – de la 98.000 euro

• Apartament 3 camere Asmita Gardens – de la 139.500 euro

• Apartament 4 camere Asmita Gardens – de la 182.000 euro

Afacerea profitabilă dintre cele două părți continuă și la complexul Ibiza Sol

  • Discuție Broker Ibiza Sol – reporter Sursa Zilei

Onorariul, 5.210… și apoi dacă mai apare…

Onorariul notarului?

Notarului, da!

Prietenul meu lucrează, stă pe lângă un cabinet notarial și mă gândeam dacă pot veni eu cu notarul meu?!

Este deja un contract semnat cu notarul cu care lucrăm noi, care ne-a oferit nouă niște tarife preferențiale… fiind în stare de insolvență și noi plătim tarifele… E același notar!

Aaa, tot doamna Ioana Băsescu?

Fiind administrator judiciar, folosesc aceleași… Bine, așa colaborăm. Vă dați seama, sunt parteneriate și parteneriate… Au demarat această colaborare cu Asmita, adică clar trebuia să fie aceeași grilă și pentru Ibiza.

Portofoliu impresionant

Portofoliul societății Euro Insol numără aproximativ 120 de societăți comerciale private sau de stat. Iată câteva dintre acestea

Hidroelectrica

Ibiza Sol SRL

Plafar

BRC Business Group – Citadella Titan

Asmita Gardens

Palatul Universul

RHS Company – domeniu IT

Servtrans Invest – transport și logistică pe calea ferată

UCM Reșița

Uztel SA

World Trade Center Bucuresti

ROMEXPO

BUCOVINA MINERAL WATER

CFR Mesagerie

Danubius SA

Vulcan SA

Sofia Marinescu