21.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 19:13
No menu items!

”Nevestele” lui Șucu se bat în mobilă de lux. Actuala soție aduce un brand de top în Capitală

spot_img
diana sucu
Diana Șucu

Brandul de mobilă de lux Ethan Allen a intrat zilele acestea pe piața din România, după ce actuala soție a omului de afaceri Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, a decis să achiziționeze franciza. Coincidență sau nu, fosta soție a lui Șucu deține, la rându-i, Class Living, companie de mobilier premium care vinde pe piața din România inclusiv branduri precum Natuzzi, Scavolini sau Dada.

Actuala soție a lui Dan Șucu, Diana Șucu (foto 1), este acționarul majoritar al magazinului Ethan Allen din Capitală, un procent minoritar revenindu-i soțului său. Fosta prezentatoare de televiziune a declarat presei că investiția se ridică la 1 milion de euro, incluzând amenajarea, produsele și pregătirea personalului.

Ethan Allen este un retailer american de mobilă de lux, cu afaceri de aproape 730 de milioane de euro (în anul fiscal încheiat în iunie 2013) şi peste 200 de magazine (proprii şi francize) în SUA, care mai deţine doar două unităţi în Europa (în Belgia unde are o prezenţă directă). Magazinul din Băneasa este prima franciză Ethan Allen din Europa și acoperă inclusiv Republica Moldova.

Piața mobilei de lux din România este una destul de slabă, care a fost lovită masiv de criza economică. Fosta soție a lui Dan Șucu, Camelia Șucu (foto 2), întâmpină dificultăți majore cu brandul propriu, Class Living, după ce cifra de afaceri a companiei a scăzut de la opt milioane de euro în 2008, la mai puțin de un milion de euro în 2012.

camelia sucu
Camelia Șucu

Recent, Camelia Șucu a decis relocarea showroom-ului din Pipera – de aproximativ 1.900 de metri pătrați, într-un spațiu de patru ori mai mic, în Bulevardul Aviatorilor.

Camelia și Dan Șucu au divorțat în 2007, după un proces de partaj care a durat aproape trei ani și în urma căruia Camelia Șucu a rămas cu peste 40 de milioane de euro, devenind cea mai bogată femeie din România. În schimbul banilor, aceasta a renunțat la toate participațiile deținute în grupul Mobexpert, mai puțin la Class Mob, divizia de lux care, ulterior, a devenit Class Living.

Relația dintre Dan Șucu și actuala soție, Diana – fostă Lăscărescu –, a început în 2005, iar în 2007, la scurt timp după pronunțarea divorțului de prima soție a omului de afaceri, cei doi s-au căsătorit.

sursa foto: avantaje.ro

Cosmina Croitoru